Za tajemniczą nazwą „foodpairing” kryje się sztuka łączenia produktów w intrygujące duety smakowe. Dobrze znane smaki, połączone w nieoczywiste pary, nabierają zupełnie nowego charakteru i smaku. Ta technika, z powodzeniem stosowana w kuchni molekularnej, jest świetnym sposobem na łamanie kulinarnych stereotypów.
Ser żółty to produkt, który zagościł w naszych lodówkach na stałe. Wykorzystujemy go niezależnie od pory roku - zimą wzbogaca smak zapiekanek, a latem grillujemy razem z mięsem lub warzywami(...) w plastrach Polacy najchętniej wybierają ser plastrowany szczelnie zamknięty w poręcznym opakowaniu. I właśnie podczas upałów jest to jedno z najlepszych rozwiązań. Sery pakowane są w bezpiecznych...
...; a także oliwa, ocet balsamiczny, serwy i wędliny. Jej zwiedzanie zajmuje dobrą godzinę. Zamku strzeże obecny nie tylko na licznych obrazach, ale i na etykietach produkowanego tu wina Giovanni Verrazzano(...) procentowej sangiovese otwierają możliwości produkcji chianti classico riserva, które zdecydowanie najbardziej przypadło mi do gustu, a także supertuscan. Nie można zapomnieć też o słodkim vinsanto...
...i przypraw, bez kalorycznych dodatków, albo bardzo kiepski (zwykle w pizzach mrożonych i gotowych sosach do pizzy) - bogaty w sztuczne dodatki smakowe, konserwanty, cukier i olej. W tym drugim(...) upieczeniu pizzy) wzbogaci nasz przepis o zdrowe tłuszcze. By podnieść walory smakowe i zdrowotne, możemy dodać niskokaloryczne dodatki jak szpinak, cebula, czosnek, zielony groszek lub odrobina...
...skórka cytryny w wodzie mineralnej lub herbacie to nie najlepszy pomysł. Może mieć walory smakowe, ale fatalnie wpływa na zdrowie. Wyjaśnienie jest proste: tarta skórka w naszej szklance wody składa się ze(...), ale nie do nadmiaru! Stąd szerzenie się w zawrotnym tempie takich chorób jak cukrzyca lub otyłość, które z kolei są przyczyną schorzeń serca i układu krążenia oraz raka. Pokarmy trawione z opóźnieniem...
...: Główne zalety ogórka to walory smakowe i niska kaloryczność. Gdy mamy na niego ochotę, zjedzmy go oddzielnie. Pomidora z twarogiem W tej parze tym "złym" jest pomidor. Oprócz wielu zalet ma(...), serca, skóry i stawów kwasów omega-3. Ich działanie mogą zaburzyć kwasy omega- 6. Najwięcej jest ich w oleju słonecznikowym i kukurydzianym. One też są zdrowe: wzmacniają układ nerwowy, odżywiają skórę...
..., by ustalić, co jest najlepsze dla ciebie. Zanim sięgniesz po jakieś "wynalazki", spróbuj zwykłych batonów dla sportowców - są w 100 proc. złożone z naturalnych składników, bez dodatków, konserwantów(...) i mleku, podczas gdy zły cukier (taki paczkowany ze sklepu), fachowo zwany sacharozą, dodaje się do ciast, słodyczy, lodów, deserów, napoi gazowanych i całej masy gotowych produktów, jak na przykład...
Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu. Prywatność. Copyright by INTERIA.PL 1999-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.